5. sjednice Glavnog odbora HBŠ-a održane u srijedu 14.9.2016. u prostorijama Šumarije Livno

Autor: Administrator, Pregledano: 161, Objavljeno 02.12.2016. 09:36:44, Kategorija Vijesti

Livno, 14.9.2016

ZAPISNIK

-         5.  sjednice Glavnog odbora HBŠ-a  održane u srijedu 14.9.2016. u prostorijama Šumarije Livno

Nakon što je utvrđeno da postoji dovoljan broj članova da se sjednica održi predsjednik otvara sjednicu u 15 sati i predlaže slijedeći:

DNEVNI RED

1. Usvajanje zapisnika sa prošle  sjednice
  2. Izvješće predsjednika Sindikata o usklađivanju općeg grandskog Kolektivnog ugovora za šumarstvo
  3. Odluka o jednokratnoj pomoći članovima sindikata
  4. Razno

Točka 1.

Zapisnik  sa prošle sjednice je jednoglasno  usvojen.

Točka 2.

Predsjednik je upoznao Glavni odbor sa radom na  usklađivanju grandskog općeg ugovora koji se odvijao tijekom  tri mjeseca i održano je sedam sastanaka na kojima  su sudjelovali predstavnici svih kantonalnih sindikata šumarstva u BiH kao i predstavnici kantonalnih Ministarstava šumarstva.  Sastanci su održani u Sarajevu. Svi nabrojani kantonalni sindikati čine samostalni Sindikat  šumarstva, prerade drveta i papira BiH koji je bio nosioc pregovora . Smatramo da je ovaj Opći  grandski ugovor  dobra baza za nadopunu i usklađivanje našeg Kolektivnog ugovora koji se treba odraditi u vrlo kratkom vremenu tj. u roku od devedeset dana od potpisivanja Vijeća ministara.

Točka 3.

Donešena je odluka da se jednokratna pomoć dodijeli obiteljima članova sindikata koji imaju:

a)     troje školske djece sa 100,00 KM i još 100,00 KM ukoliko obitelj ima i četvrto dijete

b)    samohranim roditeljima (bez obzira na broj djece) sa 100,00 KM

c)     svi oni koji imaju petero djece (bez obzira na broj školske djece) sa 200,00 KM.

Točka 4.

Donešena je odluka da se članu Sindikata Stipi Konti pomogne sa 1.000,00 KM da bi mogao platiti uređaj za srce koji mu je neophodan.

U daljnjem tijeku sastanka razgovaralo se o sastanku sa Upravom društva na kojem bi se trebali riješiti neplaćeni otežani uvjeti rada za 8. mjesec prošle godine kao i svi problemi vezani za prethodno razdoblje.

Na poziv Općinskog suda u Livnu održat će se ročište 2.12.2016. god. radi razmatranja izjave o priznanju krivnje optuženog Maruna Brešića iz Livna u svezi izjašnjavanja o imovinsko pravom zahtjevu. U svezi toga donešena je odluka da se novčana sredstva koja sud odredi kao dug Maruna Brešića trebaju vratiti sindikatu.

Dogovoreno je da se slijedeća sjednica Glavnog odbora bude održana u studenom u prostorijama Šumarije Livno.

U Livnu 14.09.2016.

Predsjednik  Sindikata

Zoran Ravančić

Pretraga
Vijesti
Jeste li član sindikata unutar Vaše organizacije?